Šokolādes cepumi – vairāk nekā izcili!
Tumšās šokolādes cepumu recepte, kam jābūt katra "šokoholiķa" pavārgrāmatā!
Sastāvdaļas:
Tumšā šokolāde 200 g kausēšanai
Tumšā šokolāde pievienošanai gabalos 100 g
Sviests 3 ēdamkarotes (60g)
Olas 2 lielas
Tumšais Muskavado cukurs 250 g
Vaniļas cukurs 1/2 ēdamkarote
Cepamais pulveris 1/2 tējkarote
Šķipsna sāls
Kviešu milti 150 g
Gatavošana:
- Kopā ar sviestu izkausē 200 g šokolādes.
- Sakuļ olas, pievieno Muskavado cukuru, šķipsnu sāls un vaniļas cukuru.
- Kopā ar cepamo pulveri mīklai piesijā miltus, mīklai jāveidojas biezai, viendabīgai.
- Pievieno salauztu šokolādi (es to sagriezu dažāda izmēra gabalos ar virtuves šķērēm).
- Uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, ar karoti liek mīklu tā, lai veidojas apaļi cepumi.
- Cep apmēram 10-15 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Gatavoja: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv