Pavasarī uz kārā zoba izvēlies ko veselīgu! 3 receptes veselīgām un gardām konfektēm, ko pagatavot mājās
Kārojas kāda saldumiņa? Lūk, trīs veselīgu konfekšu receptes, ko pagatavot mājās. „Šīs konfektes tiešām ir veselīgas,” saka recepšu autors Ēriks Dreibants, „Restorāna 3” šefpavārs.
Žāvētās plūmes ar viltus kauliņu
„Ātri pagatavojams našķis, kas īpaši garšos pieaugušajiem,” saka „Restorāna 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Restorāna pavāri „ELKOR pavasara festivālā bērniem” mācīs gatavot olbaltuma konfektes.
Rezultāts: 20 konfektes.
Nepieciešams:
20 žāvētu plūmju (lielas, veselas, bez kauliņa)
20 mandeļu (veselas, grauzdētas)
2 ēd.k. „Mascarpone” siera
1 tējk. medus
Gatavošana:
„Mascarpone” sieru samaisa ar medu.
Plūmēm izveido kabatiņas, kurās ar naža galu iepilda saldo siera masu un mandeli.
Aiztaisa kabatiņu ciet, un konfekte gatava!
„Gotiņa” ar kaņepju sēklām un lazdu riekstiem
„Lai konfektes un citi saldumi būtu garšīgāki, iesaku izmantot BIO produktus,” dod padomu šefpavārs.
Rezultāts: konfekšu skaits atkarīgs no pieejamo silikona formiņu lieluma.
Nepieciešams:
200 ml saldā krējuma
1 ēd.k. sviesta
150 g cukura
2 ēd.k. lazdu riekstu (veseli)
1 tējk. grauzdētu kaņepju sēklu
3 ēd.k. ūdens
Gatavošana:
Katlā ieber cukuru, pielej ūdeni un maisot vāra uz lēnas uguns, līdz cukurs karamelizējas.
Pie karameles pievieno saldo krējumu un ļauj vārīties, līdz masa sabiezē un kļūst gaiši brūna. Karamelei pievieno sviestu, kārtīgi samaisa un ļauj nedaudz pavārīties.
Kā pēdējo pievieno kaņepju sēklas ar lazdu riekstiem. Rūpīgi samaisa.
Masu lej silikona formiņās un atdzesē.
Saldie grissini ar balto šokolādi un sukādēm
Ne tikai gardi, bet arī grezni! „ELKOR pavasara festivāla bērniem” ietvaros mazo pavāru skolā ēdienu gatavošana būs ne tikai salda, bet arī aizraujoša – kā neliels šovs!
Rezultāts: 20 gabali.
Nepieciešams:
20 saldo grissini (itāļu maizes standziņas)
200 g baltās šokolādes
3 ēd.k. dzērveņu, cidoniju, upeņu sukāžu vai citu sukāžu
Gatavošana:
Sukādes sagriež mazos gabaliņos vai sasmalcina blenderī, šokolādi izkausē ūdens peldē.
Kad šokolāde izkususi, grissini standziņas iemērc tajā līdz pusei un uzreiz no visām pusēm apviļā sukādēs.
Gatavās standziņas liek glāzē atdzesēties, un pēc mirkļa tās būs gatavas pasniegšanai.