"Gotiņa" ar kaņepju sēklām un lazdu riekstiem
„Lai konfektes un citi saldumi būtu garšīgāki, iesaku izmantot BIO produktus,” dod padomu šefpavārs Ēriks Dreiblants.
Rezultāts: konfekšu skaits atkarīgs no pieejamo silikona formiņu lieluma.
Nepieciešams:
- 200 ml skābā krējuma
- 1 ēd.k. sviesta
- 150 g cukura
- 2 ēd.k. lazdu riekstu (veseli)
- 1 tējk. grauzdētu kaņepju sēklu
- 3 ēd.k. ūdens
Gatavošana:
Katlā ieber cukuru, pielej ūdeni un maisot vāra uz lēnas uguns,
līdz cukurs karamelizējas. Pie karameles pievieno saldo
krējumu un ļauj vārīties, līdz masa sabiezē un kļūst gaiši
brūna. Karamelei pievieno sviestu, kārtīgi samaisa un ļauj
nedaudz pavārīties. Kā pēdējo pievieno kaņepju sēklas ar lazdu
riekstiem. Rūpīgi samaisa. Masu lej silikona formiņās un
atdzesē.
19. martā u/v „ELKOR PLAZA” (Rīgā, Brīvības ielā 201) no plkst. 12.00 līdz 18.00 norisināsies „ELKOR pavasara festivāls bērniem”. Sīkāka informācija par pasākumu ŠEIT.