Mājās gatavots - ātrais zemeņu saldējums
Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis aicina būt radošiem un izmēģināt vienkāršu recepti saldējuma pagatavošanai mājās. Mājās gatavots saldējums būs ne vien lielisks našķis karstās vasaras dienās, bet arī lielisks ciemakukulis, dodoties ciemos.
Pagatavošanas laiks:
Pagatavojot saldējuma gatavošanas ierīcē – 1 stunda
Gatavojot bez saldējuma gatavošanas ierīces – līdz 6 stundām
Sastāvdaļas:
-
Saldētas vai svaigas zemenes – 600 g
-
Liess (2,5%) jogurts bez piedevām – 400 ml
-
Skābais krējums (10%) – 6 ēdamk.
-
Citrona sula – 1 ēdamk.
-
Stēvijas saldinātājs – 2-3 tējk.
Pagatavošana:
1. Blendera krūzē liec zemenes (8–10 ogas atstāj dekorēšanai) un sablenderē viendabīgā masā;
2. Pievieno pārējās sastāvdaļas un ar putojamo slotiņu saputo;
3. Liec saldējuma masu saldētavā uz vairākām stundām un saldē 3 līdz 4 stundas;
4. Lai saldējums būtu gaisīgs, ik pēc 30 minūtēm izņem saldējumu no saldētavas un kārtīgi samaisi;
5. Gatavu saldējumu pildi deserta traukos un pasniedz ar saldām zemenēm.
Gardēža padoms!
Vienkāršu saldējuma gatavošanas ierīci vari pagatavot pats arī mājas apstākļos. Tam būs nepieciešamas divas metāla bļodas – viena lielāka, otru mazāka. Mazāko bļodiņu ievieto lielākajā un starp bļodām ielej aukstu ūdeni, pārvelc pāri abām bļodām pārtikas plēvi un stingri nostiprini, tad liec saldētavā. Kad ūdens ir sasalis, izņem trauku no saldētavas, noņem pārtikas plēvi un lej saldējuma masu mazākajā bļodā. Ar putojamo slotiņu puto saldējumu līdz tas gatavs.
Receptes autors: Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis