Mācāmies gatavot šokolādes mussu
Tā vietā, lai tiktos ar draudzenēm kafejnīcā, rīkojam meiteņu saldo pēcpusdienu mājās. Kopīgiem spēkiem pagatavojot vienkāršu šokolādes mussu.
Tā vietā, lai tiktos ar draudzenēm kafejnīcā, rīkojam meiteņu saldo pēcpusdienu mājās. Kopīgiem spēkiem pagatavojot vienkāršu šokolādes mussu.
Sastāvdaļas:
- 2 karotes kakao pūdera
- 1/2 glāze cukura
- 1 tējk. vaniļas
- 1 ar pusi glāze saldā krējuma
- 2 tējk. želatīna
- 6 karotes ūdens
- 1/4 glāzes karsta ūdens
Gatavošana:
- Želatīnu ieber aukstā ūdenī mazā trauciņā. Izmaisa un atstāj uz vienu minūti.
- Pievieno karstu ūdeni un maisa, kamēr želatīns ir pilnībā izkusis. Atļauj atdzist.
- Pie kopā sajaukta cukura un kakao pievieno saldo krējumu.
- To blenderē, pievienojot vaniļu un želatīnu, līdz tas ir labi izblenderējies un pufīgs.
- Iegūto masu saliek servējamajos traukos un atstāj ledusskapī sastingt uz stundu.
Lai iegūtu labāku mussa formu, pirms masas pildīšanas traukos, tos atdzesēt ledusskapī.