Cepti āboli un ar kraukšķīgu mandeļu "jumtiņu"
Vienkārši pagatavojams deserts, ar ko pārsteigt neplānotus ciemiņus. Konfektes, pārslas un brūnais cukurs lieliski papildina ābola garšu, un māja smaržo pēc siltuma un svētkiem! Īpašos gadījumos papildini ceptos ābolus ar vaniļas saldējumu vai karoti putukrējuma.
Izejvielas (4 porcijām)
25g “Dobeles dzirnavnieks” četrgraudu pārslas
35g kviešu miltu
55g brūnais cukurs
puse tējkarotes malta kanēļa
30g sviesta, tikko izņemta no ledusskapja
4 konfektes “Gotiņa” vai 4 īrisa konfektes
Gatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 205 grādiem. Pannu izklāj ar cepamo
papīru.
Bļodiņā kopā sajauc četrgraudu pārslas, miltus, cukuru un kanēli.
Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un ar pirkstiem
to ieberž pārējās sastāvdaļās, līdz izveidojas drumstalām līdzīga
masa.
Ābolus nomazgā un ar asu nazi izgriez serdes tā, lai ābola apakša
paliktu neskarta (lai vēlāk neiztek ārā pildījums). Ābolus liec uz
sagatavotās pannas. Katrā ābolā ieliec vienu uz pusēm pārgrieztu
konfekti, pa virsu katram ābolam ber ¼ daļu no pārslu pildījuma.
Liec cepties krāsnī uz 20 minūtēm vai līdz āboli mīksti. Pasniedz
siltus.
Autore: Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore