Veselīgs našķis gan bērniem, gan pašiem vecākiem – medus un ingvera konfektes
Ikvienam ir pa spēkam mājās pagtavot gardās ingvera un medus konfektes!
Ikvienam ir pa spēkam mājās pagtavot gardās ingvera un medus konfektes!
Šādas konfektes var gan dāvināt, gan celt galdā svētku dienā.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
vesels ingvers
glāze ūdens
glāze cukura
medus
puse citrona (sulai)
1/8 ēdamk. krustnagliņu pulvera
pūdercukurs
Gatavošana:
Nomizo un sakapā ingveru, pēc tam to samīcot piestā. Ingveru liek katlā, pievienojot glāzi ūdens, glāzi cukura, medu. Klāt iespiež arī vienas citrona pusītes sulu un pievieno nedaudz krustnagliņu pulvera. Masu nedaudz pavāra, līdz tā sāk burbuļot. Ļauj atdzist. Cepampannā ieklāj cepampapīru un ar karoti uz tās lej šo masu mazu aplīšu (konfekšu) formā. Beigās tām pāri pārber pūdercukuru, lai konfektes trauciņā nesalīp kopā, un atļauj nedaudz sacietēt. Tās saber un glabā glītā burciņā.