Ievies vasarīgas vēsmas ēdienkartē - zemeņu zupa ar piparmētrām un saldējumu
Papildinām vasaras ēdienkarti ar sezonai atbilstošiem ēdieniem un pats galvenais - saldēdieniem, kurus var pagatavot no vasarīgām ogām, šoreiz tās būs zemenes.
Sastāvdaļas:
- svaigas zemenes
- piparmētru lapiņas
- laims (derēs arī citrons)
- saldējums (vislabāk- plombīra, vaniļas)
- Selgas cepumi
Gatavošana:
- Noskalo zemenes un piparmētras, zemenes atbrīvo no kātiņiem.
- Visu saliek blenderī: zemenes, piparmētru lapiņas, laima vai citrona sulu, cukuru. Sablenderē.
- Sulu lej bļodiņā un tai pievieno saldējumu, dažas gabaliņos sagrieztas zemenes, apber ar sadrumstalotiem cepumiem.
Vēl ideja vasarīgi pavasarīgiem vakariem draugu lokā: zemeņu zupai var pievienot nedaudz konjaka vai Martini.
Foto: shutterstock.com