Saldā žāvētu augļu zupa ar klimpām
No žāvētiem augļiem vienmēr var pagatavot gardum gardo desertu neatkarīgi no gadalaika.
Nepieciešams:
- 100 g žāvētu plūmju,
- 200 g svaigu ābolu,
- 1 l ūdens,
- 4 ēd. k. cukura,
- citronskābe,
- citronu un apelsīnu miziņas,
- kanēlis,
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes,
- saldais krējums.
Gatavošana
Žāvētās plūmes nomazgā, pārlej ar karstu ūdeni, ļauj uzbriest,
pieliek sagrieztus ābolus, cukuru un lēni vāra. Kad augļi mīksti,
pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un pulverī
saberztas apelsīnu un citronu miziņas un kanēli. Uzvāra, tad ielaiž
klimpiņas un atdzesē. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.