Bērnības saldā šokolādes desa

Recepti Dansukker recepšu konkursam “Bērnības kārumu receptes” iesūtījusi Dace no Gārsenes. 

Foto iesūtījis autors.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījis autors.

Nepieciešams:

  • 4 cepumu paciņas Selga
  • 1 bundža iebiezinātais piens ar cukuru
  • 1 sviesta paciņa
  • kakao
  • Pagatavošana:

 

 

Pagatavošana:
Bļodā cepumus salauza mazos gabaliņos. Katliņā uz nelielas uguns izkausē sviestu, pielej klāt iebiezināto pienu ar cukuru, iemaisa kakao. Kakao ber uz aci, skatoties cik brūnu krāsu grib. Bet pārforsēt nevar, tad būs rūgts. Visu katliņa masu lej pie cepumiem un maisa, kamēr visi cepumi ir apmaisīti ar masu.

Tad gatavo masu ar cepumiem lej maisiņā, vai pārtikas plēvē un veido formu kādu sirds kāro - ezi, sirdi, apli, kvadrātu...

Uz nakti vēlams ielikt ledusskapī (kamerā). 

Pirms garnēšanas kādu brīdi jāizņem no ledusskapja, lai mazliet saslidās un garnējums turētos.

 

 

Reklāma
Reklāma

Dalies savās mīļākajās bērnības dienu kārumu receptēs un piedalies Dansukker konkursā - balvās cukuru izlase no Dansukker!

 

LAI PIEDALĪTOS KONKURSĀ:
1) Līdz šā gada 4.jūnijam iesūti savu mīļāko recepti, kas glabā bērnības garšu, uz e-pastu redakcija@mammam.lv;
2) Iesūtītajai receptei pievieno foto vai gatavošanas procesu bildēs. Uzvarētāju izziņosim 5.jūnijā. 

 

 

 

Sastāvdaļas