Pašu gatavotas šokolādes konfektes ar riekstiem
Lietaina rudens diena ir piemērota, lai visi kopā parosītos virtuvē. Šajā reizē varētu izmēģināt spēkus konfekšu gatavošanā.
Lietaina rudens diena ir piemērota, lai visi kopā parosītos virtuvē. Šajā reizē varētu izmēģināt spēkus konfekšu gatavošanā.
Kas būs nepieciešams?
- 200 g cepumu
- 150 g šokolādes, kas satur 70% kakao
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 20 rieksti pēc izvēles vai žāvētas lielogu dzērvenes
- kokosrieksta skaidiņas
Gatavošana:
Cepumus rūpīgi sasmalcina blenderī vai piestā. Šokolādi kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē, samaisa ar cepumiem, kakao un rūpīgi izmaisa. No šokolādes masas izveido plācenīšus, vidū ieliek riekstu vai žāvētu dzērveni un saveļ bumbiņu. Konfektes apviļā kokosrieksta skaidiņās un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Gatavs!