Āboli drumstalās ar saldējumu
Šīs kūkas labākā daļa ir tā, ka visa kūka sastāv no virsiņas - garšīgākās plātsmaizes daļas. Ābolu drumstalmaize ir pagatavojama ļoti ātri, virenkārši. Karsta lieliski papildināma ar saldējumu vai putukrējumu, bet auksta apēdama kā desers pie kafijas vai tējas.
Nepieciešams
- 8-10 āboli
- 1 paciņa jeb 200 g sviesta
- 1 glāze cukura
- milti pēc nepieciešamības
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Ābolus nomazgā, nomizo, sadala
četrās daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
Gatavo drumstalas. Palielā bļodā liek mīkstu sviestu, bet ne
kausētu, pieber cukuru un miltus.
Mīklu ātri saberž, lai veidojas irdenas drupačas, bet nevajadzētu
atstāt pārāk lielus mīklas pikučus.
Apaļo 26 cm diametra tortes veidni ietauko ar eļļu un iekaisa
nedaudz miltus. Ābolus ieber veidnē tik daudz, lai tā būtu gandrīz
pilna. Sagatavotās drumstalas pārber viscaur pāri āboliem un liek
cepeškrāsnī cepties 30-40 minūtes. Kūka ir gatava, kad drumstalas
zeltaini brūnas un āboli čurkstoši.
Kūku var ēst gan karstu, gan aukstu. Klāt labi garšo vaniļas
saldējums vai putukrējums.