Klasiskā biskvīta kūka ar biezpiena krēmu
Sastāvdaļas
Pamatnei:
Milti kviešu - 150 g
Sviests - 100 g
Cukurs - 50 g
Apelsīnu miziņa - ½ apelsīna
Biskvītam:
Olas - 1 gb
Cukurs - 1 ēd.k.
Milti kviešu - 1 ēd.k.
Krēmam:
Biezpiens - 700 g
Saldais krējums - 150 g
Pūdercukurs - 200 g
Jogurts ķiršu - 300 g
Želatīns - 20 g
Ūdens - 80 g (želatīna uzbriedināšanai)
Ķiršu ievārījums - 150 g
Ķirši saldēti - 100 g
Pagatavošana
Pamatne:
Miltus sajauc ar mīkstu sviestu, cukuru, un sarīvētu apelsīnu miziņu, noliek uz pusstundu vēsumā. Tad uzsilda krāsni 180 grādos. Ņem kūkas formu, un pagatavoto pamatni vienmērīgi ieklāj formā. Cep kamēr zeltaini brūna (aptuveni 15 min).
Biskvīts:
Saputojot olas, piejauc cukuru un puto līdz stingrām putām, tad iesijā miltus, sajauc, lej kūkas formā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos. Pārbauda gatavību ar koka kociņu, ja masa nepielīp, tad biskvīts ir gatavs.
Gatavo krēmu:
Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu.
Biezpienu sasmalcina līdz smalkai struktūrai. Tad puto saldo krējumu līdz vieglām putām. Pie sasmalcinātā biezpiena piejauc pūdercukuru, pielej jogurtu un visu kārtīgi sablendē, tad iecilā saputoto saldo krējumu. Želatīnu izkausē ūdens peldē un pielej pie biezpiena masas, strauji samaisa un biezpiena krēmu aptuveni pusi lej uz apceptās smilšu mīklas pamatnes, virsū liek biskvītu, uz tā liek ķiršu ievārījumu un sasmalcinātus saldētus ķiršus un pārlej ar atlikušo biezpiena krēmu. Krēmu izlīdzina un kūku liek ledusskapī sastingt.
Kad kūka gatava, to dekorē ar ogām, bezē cepumiņiem.