Zemeņu trifeles
Pagatavo garšīgas un romantiskas trifeles mājas apstākļos.
Sastāvdaļas:
- Saldais krējums – 80 g
- Baltā šokolāde – 390 g
- Cointreau liķieris – 10 ml
- Zemeņu pulveris – 40 g
- Baltā šokolāde – 300 g
- Zemeņu gabaliņi – apm. 150 g
Pagatavošana:
Saldo krējumu uzkarsē, ūdens peldē kausē šokolādi, savieno abas
siltās masas kopā, maisa, kamēr viendabīga konsistence. Pievieno
liķieri, zemeņu pulveri, visu sajauc un liek dzesēties. Ik pa
laikam apmaisa, lai paātrinātu dzesēšanas procesu – līdz
konsistencei, kad, to ar karoti paņemot, var rokās savelt
bumbiņu.
Saveļ bumbiņas vai garenas formas trifeles. Tad liek aukstumā, lai
kārtīgi sastingst.
Temperē šokolādi – 2/3 šokolādes karsē ūdens peldē līdz 45 – 50
grādiem, tad noņem no ūdens peldes un dzesē, pievienojot atlikušo
šokolādi. Dzesē līdz 28 grādiem.
Tad trifeļu bumbiņas glazē temperētajā šokolādē un apviļā kaltētos
zemeņu gabaliņos. Liek vēsumā, lai trifeles sacietē.
Trifeles ir derīgas maksimāli 3 dienas, jo sastāvā ir saldais
krējums.
Rimi Gardēžiem recepte