Zemeņu trifeles

Pagatavo garšīgas un romantiskas trifeles mājas apstākļos. 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas:

  • Saldais krējums – 80 g
  • Baltā šokolāde – 390 g
  • Cointreau liķieris – 10 ml
  • Zemeņu pulveris – 40 g
  • Baltā šokolāde – 300 g
  • Zemeņu gabaliņi – apm. 150 g


Pagatavošana: 
Saldo krējumu uzkarsē, ūdens peldē kausē šokolādi, savieno abas siltās masas kopā, maisa, kamēr viendabīga konsistence. Pievieno liķieri, zemeņu pulveri, visu sajauc un liek dzesēties. Ik pa laikam apmaisa, lai paātrinātu dzesēšanas procesu –  līdz konsistencei, kad, to ar karoti paņemot, var rokās savelt bumbiņu.
Saveļ bumbiņas vai garenas formas trifeles. Tad liek aukstumā, lai kārtīgi sastingst. 

Temperē šokolādi – 2/3 šokolādes karsē ūdens peldē līdz 45 – 50 grādiem, tad noņem no ūdens peldes un dzesē, pievienojot atlikušo šokolādi. Dzesē līdz 28 grādiem. 

Tad trifeļu bumbiņas glazē temperētajā šokolādē un apviļā kaltētos zemeņu gabaliņos. Liek vēsumā, lai trifeles sacietē. 

Trifeles ir derīgas maksimāli 3 dienas, jo sastāvā ir saldais krējums.  

 

Reklāma
Reklāma

Rimi Gardēžiem recepte

 

Sastāvdaļas