Marcipāna sirdis
Kas gan var būt romantiskāks par paša gatavotu marcipāna sirdi, ko pasniedz savai otrai pusītei aukstā ziemas vakarā?
Sastāvdaļas:
- Marcipāns – 300 g
- Tumšā šokolāde – 300 g
- Kaltēti ogu gabaliņi, veselas odziņas vai ziedu gabaliņi
(dekoram) – 50 g
Pagatavošana:
Marcipānu izrullē aptuveni 1 cm biezu, ar formiņām izspiež
sirsniņas. Uz galda pirms marcipāna rullēšanas uzber nekūstošo
pūdercukuru, lai marcipāns neliptu pie virsmas.
Formiņas noliek vēsumā.
Temperē šokolādi – 2/3 šokolādes karsē ūdens peldē līdz 45 – 50
grādiem, tad noņem no ūdens peldes un dzesē, pievienojot atlikušo
šokolādi. Dzesē līdz 32 grādiem.
Ņem marcipāna figūriņas, ar sausu otu notīra pūdercukuru. Figūriņas
ar dakšas palīdzību iemērc šokolādē, nokrata lieko šokolādi un liek
uz pergamenta sastingt.
Kamēr šokolāde nav sastingusi, uzber ziediņus vai ogu
gabaliņus.
Marcipāna glazēšanai var izmantot arī piena un balto
šokolādi.
"Rimi Gardēžiem" recepte