Batātes ar apelsīnu-ingvera mērci. Deserts.
No saldajiem kartupeļiem var pagatavot arī veselīgu desertu.
Nepieciešams:
- 1 kg saldais kartupelis
- 25 g sviesta
- 1 glāze apelsīnu sulas (100% vai svaigi spiestas)
- 1/2 tase brūnā cukura
- 1 tējk. rīvēta ingvera
- 1 tējk. kanēlis
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Novāra saldo kartupeli ar visu mizu nedaudz sālītā ūdenī. Pēc
vārīšanas dārzeni vēl 15-17 minūtes atstāj vārošā ūdenī. Izņemot
to, batāte vēl ir pusgatava, to griežot, tā ir nedaudz cieta.
Saldo kartupeli griež palielās ripās.
Atsevišķā traukā samaisa pārējās sastāvdaļas – apelsīnu sulu, sarīvēto ingveru, cukuru. Mērci lej pāri batātes šķēlēm un liek cepeškrāsnī 180 grādos cepties 40-50 minūtes.
Galdā pasniedz karstu. Lieliski garšo ar mājās gatavotu atsvaidzinošu limonādi.