Batātes ar apelsīnu-ingvera mērci. Deserts.

No saldajiem kartupeļiem var pagatavot arī veselīgu desertu. 

FOTO: Shutterstock.com

Nepieciešams:

  • 1 kg saldais kartupelis
  • 25 g sviesta
  • 1 glāze apelsīnu sulas (100% vai svaigi spiestas)
  • 1/2 tase brūnā cukura
  • 1 tējk. rīvēta ingvera
  • 1 tējk. kanēlis
  • Sāls pēc garšas

     

Pagatavošana:
Novāra  saldo kartupeli ar visu mizu nedaudz sālītā ūdenī. Pēc vārīšanas dārzeni vēl 15-17 minūtes atstāj vārošā ūdenī. Izņemot to, batāte vēl ir pusgatava, to griežot, tā ir nedaudz cieta.  Saldo kartupeli griež palielās ripās.

Atsevišķā traukā samaisa pārējās sastāvdaļas – apelsīnu sulu, sarīvēto ingveru, cukuru. Mērci lej pāri batātes šķēlēm un liek cepeškrāsnī 180 grādos cepties 40-50 minūtes. 

Reklāma
Reklāma

Galdā pasniedz karstu. Lieliski garšo ar mājās gatavotu atsvaidzinošu limonādi. 

 

Sastāvdaļas