Liekam lietā saldētavas krājumus – melleņu uzpūtenis!
Viens no mūsu ģimenes bērniem regulāri prasa man gatavot uzpūteni – saldēdienu no manas bērnības! Tad nu saldētās ogas mums sen beigušās un māsa padalījās ar saviem krājumiem – saldētām meža mellenēm. Sanāk tik košs un gards uzpūtenis!
Sastāvdaļas:
750ml ūdens
Pus glāze cukura
100 g mannnas
Bļodiņa ogu (apm 200g)
Gatavošana
Jāatzīstas, ka pierakstīt recepti ir visai grūti, jo vairākas sastāvdaļas mēdzu ņemt "uz aci" vai pēc garšas. Piemēram, tas attiecas uz cukuru, ko labāk vienmēr pievienot pamazām, jo varbūt sanāk gardi arī, ja netiek pielikts viss receptē prasītais cukurs.
1) Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno ogas;
2) Vāru dažas minūtes, līdz ogas mazliet sāk jukt ārā;
3) Pievieno cukuru un, lēnām maisot, pieber mannā;
4) Vāra uz lēnas uguns, kamēr sabiezē;
5) Uzpūteni atdzesē un tad saputo gaisīgās putās, līdz tas krasi maina krāsu uz gaišāku.
Uzpūteni pasniedz ar pienu.