Ģimenes recepšu grāmatai: rabarberu saldēdiens
Rabarberi pamazām saauguši brangi un kupli. Šis vitamīniem bagātais augs brīnišķīgi noder gardos saldēdienos. Šajā reizē gatavosim rabarberu, biezpiena krēma un grauzdētu auzu pārslu kārtojumu.
Rabarberi pamazām saauguši brangi un kupli. Šis vitamīniem bagātais augs brīnišķīgi noder gardos saldēdienos. Šajā reizē gatavosim rabarberu, biezpiena krēma un grauzdētu auzu pārslu kārtojumu.
No rabarberiem izvāra ķīseli. To dara šādi:
Ņem 4 brangus rabarberu kātus, tos nomizo un sagriež gabaliņos. Rabarberus liek katliņā un pārlej ar 500 ml ūdens. Pievieno cukuru un vāra līdz rabarberi mīksti. Tad pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu 50 g kartupeļu cieti un uzvāra. Tad ķīseli liek dzesēties.
Tālāk vajadzīgs biezpiena krēms. Var izmantot jau gatavos krēmus, ko var nopirkt veikalā vai pašam samaisīt biezpienu kopā ar putukrējumu.
Savukārt auzu pārslas viegli apgrauzdē uz pannas kopā ar cukuru.
Tad visu kārto saldēdiena traukā un pasniedz rotātu ar piparmētru lapiņām.