Baltais kokospiena saldējums ar karamelizētām pārslām
Bloga upene.lv autore Annija Mihelsone piedāvā saldējuma recepti.
Sastāvdaļas:
1 glāze Dobeles dzirnavnieka Ātri vārāmo EKO auzu pārslu
2 ēd.k. medus
1 ēd.k. nerafinēta brūnā cukura
2 ēd.k. kokosriekstu eļļas vai sviesta
2 bundžiņas kokosriekstu piena
2 ēd.k. medus vai dateļu sīrupa
Pagatavošana:
1. Uz pannas uzkarsējiet kokosriekstu eļļu, ieberiet pārslas un
nedaudz apcepiet (aptuveni 3min.).
2. Pievienojiet medu un cukuru, regulāri maisot, karamelizējiet
pārslas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas (aptuveni 4-5 min.).
3. Gatavās pārslas izklājiet uz cepamā papīra un ļaujiet tām
sacietēt. Kad tās atdzisušas, ļaujiet bērnam ar rokām atdalīt
salipušās pārslas, lai tās atkal kļūst irdenas.
4. Attaisiet kokosriekstu piena bundžiņu, to nesakratot. Ļaujiet,
lai mazais palīgs kokosriekstu piena krēmīgo daļu uzmanīgi ar
karoti liek blenderī.
5. Bērns var pats pievienot saldinātāju (medu, dateļu, agaves vai
citu sīrupu) un visu sablendēt viendabīgā masā.
6. Lejiet masu saldējuma trauciņos - karamelizētās pārslas var bērt
apakšā, augšā vai iemaisot pa visu formiņu – ļaujiet bērnam
izvēlēties.
7. Ielieciet trauciņos saldējuma kociņus un lieciet saldētavā uz
1-4 stundām (atkarībā no saldētavas).