Rupjmaizes kārtojums ar biezpienu
Klasisks saldēdiens jaunās noskaņās.
Sastāvdaļas:
Balzams (100 ml)
Cukurs (100 gr)
Svaigais siers (150 gr)
Tumšā rīvmaize (250 gr)
Pūdercukurs (75 gr)
Upeņu sula (100 ml)
Biezpiens (100 gr)
Baltā šokolāde (50 gr)
Cukursīrups (20 ml)
Pasniegšanai
Brūkleņu ievārījums, dzērvenes, sukādes
Pagatavošana
Rīvmaizei pievieno pūdercukuru, upeņu sulu un izmaisa līdz
viendabīgai masai. Lej balzamu katliņā un pievieno cukuru – uz
vidējas uguns novāra līdz sīrupa konsistencei. Atdzesē un pievaino
pie svaigā siera. Visu izmaisa. Balto šokolādi izkausē ūdens peldē.
Biezpienam pievieno cukursīrupu, izmaisa un pievieno izkausēto
šokolādi. Izmaisa. Kārto sastāvdaļas. Pasniedz ar ievārījumu,
svaigām dzērvenēm un dažādām sukādēm.
Ziemassvētku ēdienu recepte sadarbībā "Borjomi" un "3 pavāru restorāns Tam labam būs augt"