Ziemassvētku cepumi

Saldi, aromātiski un kraukšķīgi - tādi ir Ziemassvētku laika cepumi. Dažādos avotos šī recepte norādīta kā austriešu tradicionālais kārums Ziemassvētkos, taču man tie atmiņā palikuši no bērnības - tos cepa mana vecmāmiņa Biruta. Paldies viņai par šo skaistu atmiņu mirkli - tagad cepumus cepu kopā ar savām meitām.

Dekoriem izmantojam gan mandeles, gan kanēli, kas sajaukts ar cukuru, gan arī cukura bumbiņas. Taču šie cepumi lieliski garšo arī bez dekoriem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dekoriem izmantojam gan mandeles, gan kanēli, kas sajaukts ar cukuru, gan arī cukura bumbiņas. Taču šie cepumi lieliski garšo arī bez dekoriem!

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta
  • 100 g mandeļu milti (ja cep bez tiem, tad palielina miltu daudzumu)
  • 200 g miltu (aptuveni)
  • 80-100 g cukura
  • 1 ola
  • Paciņa vaniļas cukura
  • Šķipsna sāls

 

Gatavošana:

Uz liela virtuves dēlīša uzber visas sausās sastāvdaļas un sakapā tajās aukstu sviestu. Pievieno olu un samīca mīklu pikucī. Pikuci liek ledusskapī aptuveni uz vienu stundu. 

Pēc tam mīklu izveltnē un veido cepumus tādā formā, kādā vien vēlaties - mēs izmantojām piparkūku formiņas.

Reklāma
Reklāma

Cep 200 grādos aptuveni 8-10 minūtes.

 

Sastāvdaļas