Mandeļu sviesta recepte. Noderēs, gatavojot dažādus našķus!
Ja jums šķiet, ka našķu gatavošana majās ir ķēpīga un sarežģīta, tā nebūt nav! Signe Meirāne aicina izmēģināt dažas vienkāršas receptes, kas var izrādīties īsts atklājums gan vecākiem, gan bērniem. Gatavojot našķus, daudz laika ietaupīs izejvielas, kas noder dažādās receptēs. Šoreiz tas ir mandeļu sviests, ko Signe Meirāne aicina pagatavot kopā ar bērniem.
Nepieciešams:
260 g mandeļu (130 g grauzdētu un 130 g negrauzdētu)
1–3 ēd.k. lazdu riekstu eļļas (ja nepieciešams)
1/4 tējk. vaniļas pulvera vai 1/2 vaniļas pāksts sēklu
Šķipsniņa jūras sāls
15 ml kļavu sīrupa, ja gribas vairāk salduma
Virtuves kombainā liek riekstus. Sākumā blendē tos ar pilnu ātrumu, tad samazina līdz vidējam un blendē 9‒12 minūtes, līdz izveidojas vidēji krēmīga pasta. Ja pēc 6–7 minūtēm šķiet, ka krēmīgums neveidojas, var pievienot lazdu riekstu eļļu. Pašās beigās pievieno pārējās sastāvdaļas un blendē vēl minūti, līdz izveidojas biezs krēms. Ja sviestu gribas saldāku, to papildina ar kļavu sīrupu. Pilda burciņās un uzglabā ledusskapī 2‒3 nedēļas.
LASI RECEPTI, KĀ PAGATAVOT MANDEĻU SVIESTA TRIFELES!
IEMĀCIES PAGATAVOT BANĀNU UN MANDEĻU SVIESTA SMŪTIJU!