Cepti āboli ar mandelēm un brūkleņu ievārījumu
Neatkārtojamā ceptu ābolu smarža jau vien rada svētku noskaņu. Pirms 2000 gadiem āboli nebija tikai auglis. Ābols bija auglības simbols. Ābola sarkanā puse simbolizēja dzīvību, bet baltā puse - nāvi, kā arī atgādināja par paradīzi un grēkā krišanu. Izmēģiniet šo recepti un svētkos ieprieciniet savu mīļos!
Sastāvdaļas
- 10 skābeni āboli
- 50g mandeles
- 50g rozīnes
- 10 ēd.k. brūkleņu ievārījums
- 1/2 gl. sarkanvīns
- 1 kanēļa standziņa
- 3 krustnagliņas
- sviests
Pagatavošana
(60 min 10 porcijas)
Aboliem nogriež cepurīti (kopā ar kātiņu), izgriež serdi un mazliet
izgreb vidu.
Mandeles sasmalcina, pievieno ievārījumu un rozīnes. Ar šo masu
piepilda ābolus. Ābolus pārliek cepamajā formā un apsedz katru
ābolu ar cepurīti. Uz katra ābola uzliek pa mazai piciņai sviesta.
Formā ielej sarkanvīnu, pievieno kanēļa standziņu un
krustnagliņas.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 45 min.
No portāla Jauns.lv