Burkānu un ābolu kēkss ar rozīnēm
Salds kēkss, kurā var just gan burkānu, gan apelsīnu. Pirms pasniegšanas vari pārkaisīt ar pūdercukuru, vai pārliet ar kausētu šokolādi.
Sastāvdaļas:
225 g miltu
140 g cukura
140 g sarīvēta burkāna
1 apelsīna miza un 4 ēdk. sulas
1 liels ābols, mizots un sagriezts mazos gabaliņos
85 g rozīņu
50 g ķirbju sēklu
5 ēdk. eļļa
1 tējk. malta kanēļa
½ tējk. cepamais pulveris
½ tējk. sāls
Gatavošana:
Gatavošanas laiks 90 MIN
1. Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā sajauc miltus, cepamo
pulveri, sāli un kanēli.
2. Citā bļodā sajauc eļļu ar apelsīnu sulu un cukuru. Pievieno šo
masu miltu bļodai. Samaisi un liec klāt rīvētos burkānus, ābolu,
apelsīna miziņu, rozīnes un ķirbja sēklas. Samaisi un liec
ietaukotā veidnē.
3. Cep 50-60 minūtes. Ļauj atdzist krāsnī, pirms ņem ārā no
veidnes.
Avots: Jauns.lv