Pasha ar brendiju un žāvētiem augļiem
"Pashu" nākas gatavot Zaļajā ceturtdienā, tad tā turēsies svaiga vēl nedēļu pēc Lieldienām. Lieldienu laikā, gabaliņš "pashas" pienākas ikvienam.
Sastāvdaļas
- Olu dzeltenumi 2gb (atceramies, tie būs jāsaputo)
- Saldais kr. 240g
- Cukurs 110g
- Kļavu sīrups 60g
- Vaniļas pāksts 1gb
- Biezpiens 0.5% 900g
- Brendijs 1 tēj.k.
- Mascarpone 100g
- Žāvēti augļi, ogas 100g.
Pagatavošana:
Bļodā viegli sakuļ olas dzeltenumus, pievieno klāt cukuru, brendiju, kļavu sīrupu un saldo krējumu. Liek ūdens peldē sildīties, pievieno vaniļas pāksts sēklas un visu laiku maisa līdz masa sāk palkt biezāka (galvenais, lai olas nesarauj omletē). Pec tam šo olu krēmu masu atdzesē.
Biezpienu izberž caur sietu un sajauc ar mascarpones sieru. Iecilā iekšā olas krēma masā un pievieno klāt žāvētus augļus. Var likt formiņās. Pirms pasniegšanas atdzesē.
Lai labi garšo!