Ērkšķogu sorbets
Sorbetu mēdz pasniegt starp ēdieniem garšas atsvaidzināšanai. Saldos sorbetus gatavo no dažādiem augļiem un ogām. Ļoti gardi sanāk no ērkšķogām.
6 līdz 8 personām
gatavošana 15 minūtes
dzesēšana 40 minūtes
saldēšana 8 stundas
Vajadzēs:
600 g ērkšķogu
3 cm ingvera saknes
100 ml ūdens
300 g cukura
Pagatavošana
Ērkšķogas notīri, liec katlā, pievieno šķēlītēs sagrieztu ingveru, ūdeni, cukuru un vāri, līdz ērkšķogas sāk šķīst.
Tad masu atdzesē un izberz caur sietu.
Liec saldējamajā kamerā un saldē 8 stundas.
Ik pa brīdim apmaisi.
Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07