Mannas pudiņš ar ogu mērci
Bagātīgākai garšai pudiņam var pievienot garšvielas, piemēram, kardamonu vai ingveru, vai kādu esenci. Mērcei derēs gan svaigas, gan saldētas ogas
Sastāvdaļas
- 500 ml piena
- 75 g mannas
- 60 g cukura
- 20 g sakapātu riekstu vai pistāciju
- 1 ola
- 1 tējkarote sviesta
- 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
- šķipsniņa sāls
Mērcei
- 250 g dažādu ogu
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
- ½ tējkarotes malta kanēļa
Pagatavošana (30 min 4 porcijas)
Katlā uzvāri pienu ar sāli, citrona miziņām un sviestu. Iesijā mannu un ļauj 5–10 minūtes uzbriest.
Olas dzeltenumu atdali no baltuma. Dzeltenumu un riekstus iemaisi siltā pudiņā.
Olas baltumu kopā ar cukuru saputo stingrās putās un iecilā pudiņā.
Pudiņa veidnes izskalo ar aukstu ūdeni. Iepildi pudiņu un ieliec ledusskapī.
Gatavo mērci: ogas uzvāri, sablendē un samaisi ar pārējiem produktiem. Vari izberzt caur sietu.
Pudiņu izgāz no veidnēm un pasniedz ar mērci.