Ķiršu zupa elzasiešu gaumē. Recepte
Izmēģini saldo zupu no ķiršiem!
4 personām
Gatavošana 45 minūtes
Vajadzēs:
- 100 g sviesta
- 1,5 ēdk. miltu
- 750 ml ūdens
- 450 g ķiršu bez kauliņiem (vari izmantot arī saldētus)
- 50 g ķiršu liķiera cukurs
- 1/2 bagetes
Pagatavošana
- Katliņā izkausē 50 g sviesta. Noņem no uguns, lai brūnē, iemaisi miltus. Liec atpakaļ uz uguns un maisot pielej ūdeni. Uzvāri. Izmaisi, lai nebūtu kunkuļu. Pieliec ķiršus un Iiķieri, saldini pēc patikas. Uz mazas uguns vāri 30 minūtes.
- Kamēr zupa vārās, sagriez bageti šķēlēs un palikušajā sviestā pannā apcep no abām pusēm viegli zeltainu. Pasniedzot šķīvī liec bagetes šķēles un lej virsū zupu.
Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/07. Nr.7/8