Burkānkūka ar krēmsiera krēmu. Recepte bez olām

Lieliska vieglā kūka jebkuriem svētkiem! Vai brīvdienām...

Burkānkūka izdodas varen krēmīga!

FOTO: Agnese Gabrāne

Burkānkūka izdodas varen krēmīga!

Sastāvdaļas:

  • 1 liels burkāns
  • ~300g miltu
  • vaniļas cukurs
  • šķipsna sāls
  • pusotra tējkarote cepamā pulvera
  • kanēlis
  • puse tējkarotes muskatrieksta
  • 100ml eļļas
  • ~150ml augu piens
  • sauja rozīnes un citi žāvēti augļi pēc patikas
  • kokosriekstu skaidiņas
  • ~150g brūnā cukura

Krēmam:

  • 300g krēmsiers (esmu izmēģinājusi ar Filadelfijas un ‘’Baltais'' krēmsieru)
  • 100g pūdercukura
  • rīvēta citrona miziņa
  • 50ml augu piens krēma pašķidrināšanai

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Pirms mīklas gatavošanas pārlej rozīnes ar karstu ūdeni, lai kļūst mīkstākas.
  • Sajauc visas sausās sastāvdaļas un izmaisa.
  • Pievieno augu pienu un eļļu un izmaisa mīklu.
  • Sarīvē burkānu un nokāš rozīnes. Tos iejauc mīklā.
  • Kūkas formā ieliek cepampapīru un nedaudz ieeļļo.
  • Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180-200 grādos (kūkai jāļauj cepties lēnām) uz aptuveni 30 minūtēm.
  • Gatavo krēmsieru: 200g krēmsiera liek bļodā, pievieno pūdercukuru un ar mikseri samiksē.
  • Tad pievieno augu pienu un citrona miziņu, vēlreiz samiksējot.
  • Kūkas gatavību var pārbaudīt ar to pašu labo metodi: iedurot irbulīti. Ja tas aplipis ar mīklu, tad vēl mazliet jāpacep.
  • Kad kūka gatava, ļauj tai atdzist un tikai tad pāri smērē krēmsieru + pārber ar kokosriekstu skaidiņām.

 

Izmēģini izcept vairāku kārtu burkānkūku! Tam būs nepieciešamas vairākas vienādas kūkas veidnes, kurās katrā nedaudz ielej mīklu un izcep. Tad krēmu smērē pa kārtām!

 

(Recepte atjaunota 2024.)

Saistītie raksti