Pavlovas kūciņas ar zemenēm
"Ja Pavlovas bagātini ar svaigām zemenēm, tad atceries, ka zemenes ideāli sader ar piparmētrām," iesaka receptes autors tētis Normunds.
8 personām, gatavošana 1 h 30 minūtes.
Sastāvdaļas Pavlovas kūciņām:
Olu baltums 4 gab
Pūdercukurs 250 g
Svaigi spiesta laima sula 1 ēdamk
Kukurūzu ciete 1 ēdamk
Krēmam:
Salds krējums 200 ml
Maskarpone krēmsiers 300 g
Pūdercukurs 80 g
Laima sula 1-2 ēdamk
Pasniegšanai:
Zemenes 500 g
Piparmētra 1 bunte
Laima miziņa
Gatavošana:
1. Karsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem, ventilatora režīmā.
2. Sāc putot olu baltumus, lēnām pievienojot pūdercukuru.
3. Olu baltumu jāputo ar mikseri vismaz 10 minūtes - vai pat
vairāk. Lai kā tev liktos, ka masa jau gana ir uzputota, turpini
tik putot.:)
4. Kad masa uzputota, pielej laima sulu un iecilā ar konditorijas
lāpstiņu.
5. Pievieno kukurūzu cieti un iecilā ar konditorijas lāpstiņu.
6. Uz divām cepamām pannām uzklāj cepamo papīru un uz tiem izliec
vēlamās formas kūciņas.
7. Liec cepeškrāsnī un samazini temperatūru līdz 110 grādiem ar
ventilatoru. Cep 1 h un 10 minūtes.
8. Kūciņas dzesē, atverot izslēgtas cepeškrāsns durvis.
9. Paralēli pagatavo krēmu - saputojot visas sastāvdaļas biezā
krēmā.
10. Pārgriez zemenes uz pusi vai mazākos gabalos, un sajauc ar
piparmētrām.
11. Pasniedzot kūciņas, virspusi pārsit ar karoti un pildi ar
krēmu.
12. Pārber ar ogām un pievieno laima miziņu.