Saldais burciņā "Iekonservē vasaras garšu"
Sastāvs:
- 1 paciņa vaniļas zefīri (200g)
- bezpiedevu jogurts (250-300g)
- dažādas vasaras ogas (var izmantot arī saldētās ogas)
- auzu pārslas
- cukurs vai kļavu sīrups
Pagatavošana:
Zefīrus sagriež mazos gabaliņos un iejauc masā. Šāds daudzums pietiek 8-10 mazajām burciņām.
Liek saldo pa kārtām, izmantojot saldo masu un pieejamās ogas.
Pannā apcep auzu pārslas ar cukuru. Kad auzu pārslas ir brūnganas, tad liek atdzesēties. Kamēr auzu pārslas dzesējas, tikmēr uztaisa saldo masu, ko likt starp kārtām.
Šajā reizē ir tāda secība: apakšā grauzdētas cukurā auzu pārslas, sauju lielogu mellenes, kārtīga ēdamkarote saldās masas, sagrieztas zemenes, kārtīga ēdamkarote saldās masas un pa virsu nedaudz brūkleņu.
Kārtas noteikti var improvizēt un likt pēc sajūtām.
Vislabāk pirms ēšanas ieliek saldo uz pāris stundām ledusskapī.