Siera un mandeļu vējkūkas
Sastāvdaļas:
- Mandeles - 125 g
- Auksts ūdens - 180 ml
- Sviests - 4 ēd.k
- Milti - 100 g
- Sāls
- Svaigi sarīvēts siers parmezāns - 90 g
- Olas - 2 gab
Pagatavošana: (40 min)
Cepekrāsni sakarsē līdz +200 C. Mandeles ieber bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai tās būtu tikko pārklātas. Ļauj minūti ievilkties, tad nokāš un noskalo zem auksta ūdens strūklas, nosusina un novelk miziņu. Rupji sakapā.
Nelielā katliņā sajauc auksto ūdeni ar 3 ēdamkarotēm sviesta un karsē uz vidējas liesmas. Kad ūdens sāk vārīties, trauku noņem no plīts un, nepārtraukti maisot ar koka karoti, iejauc miltus un sāli.
Katliņu atkal liek uz plīts un, nepārtraukti maisot, karsē, kamēr mīkla sabiezē. Noņem no plīts un iemaisa sieru un piparus. Atdzesē.
Atdzisušajā mīklā pa vienai iejauc olas. Mīklu strauji sakuļ, tad pilda kūku garnējamā maisiņā ar 6 mm diametra uzgali.
Cepamplāti ieziež ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Uz plāts liek nelielas mīklas piciņas un apkaisa ar mendelēm tā, lai tās pielīp pie kūciņām. Cep 15 - 20 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Cepoties kūciņas uzpūtīsies.