Dateļu - indijas riekstu trifeles. Recepte ar 4 sastāvdaļām
Galvenā sastāvdaļa ir dateles. Tās dod vajadzīgo tekstūru, krēmīgumu un pašu galveno - saldumu. Pārējo var pievienot pēc savām vēlmēm un garšām: pievienot valriekstus, izmērcēt bumbiņas kausētā šokolādē un apviļāt kaltētās, sasmalcinātās zemenēs. Te būs pavisam ātrā, vienkāršā četru sastāvdaļu recepte ar indijas riekstiem un kokosa skaidiņām.
Sastāvdaļas:
- 200g dateles
- neliela sauja indijas riekstu
- 100g mandeļu miltu
- kokosa skaidiņas
Pagatavošana:
- Datelēm izņem kauliņus un tās smalki sagriež, līdz tās līp kopā vienā masā.
- Smalkākus sagriež indijas riekstus un pievieno dateļu masai.
- Visam pievieno mandeļu miltus un masu samīca kopā.
- Šķīvī nobērtās kokosa skaidiņās rullē no dateļu masas izvirpinātās bumbiņas.
- Lai tās kļūtu stingrākas, ieliec saldētavā uz desmit minūtēm.
Ja nerullē pārāk lielas, iznāks aptuveni 15 bumbiņas.
Voila!