Kanēļmaizītes ar ķirbja biezeni
Neparasta recepte, kurā arī var izmantot ķirbi! Ar recepti dalās tētis Normunds.
Porcijas: 8
Pagatavošana: 2 stundas
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Pilnpiens 250 g
- Sviests 25 g
- Cukurs 1 ēdamk.
- Sāls 1/2 tējk.
- Kanēlis 1 tējk.
- Ķirbju biezenis 200 g
- Augstākā labuma kviešu milti 500 g
- Rīgas raugs sausais 10 g
Pildījums:
- Sviests (mīksts) 50 g
- Cukurs 120 g
- Malts kanēlis 20 g
Glazūrai:
- Sviests 80 g
- Pūdercukurs 250 g
- Krēmsiers 180 g
- Apelsīna sula 3 ēdamk.
Gatavošana:
- Uzkarsē pienu ar sviestu, cukuru,sāli un kanēli.
- Līdz sviests izkusis, pievieno ķirbja biezeni.
- Maisāmā traukā liec miltus ar raugu.
- Lēnām pievieno piena masu un jauc mīklu.
- Elektriskā mīklas jaucējā vismaz 5 minūtes, ar rokām 10.
- Apsedz mīklu ar dvieli, raudzē 1-2 h, līdz mīkla pacēlusies 3 reizes.
- Izrulllē mīklu, klāj pa virsu sviestu un pārber kanēli ar cukuru.
- Sarullē ruletē un sadali to 16 vienādās smalkmaizītēs.
- Liec traukā un atstāj uzrūgt vismaz 30 minūtes.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Liec cept 45 minūtes.
- 5 minūtes pirms cepšanās beigām, gatavo glazūru.
- Izkausē sviestu, pievieno pūdercukuru. Pievieno krēmsieru un sulu.
- Pārlej siltām smalkmaizītēm.
- Baudi siltas vai atdzisušas.