Pašgatavotas šokolādes trifeles. Tikai 4 sastāvdaļas!

Ja kārojas konfektes, nav jādodas uz veikalu tās itin vienkārši vari pagatavot mājās. Recepte elementāra, iznākums ļoooti gards!

Ja vēlies, gatavās konfektes vari rotāt, apviļājot sasmalcinātos riekstos, kokosa skaidiņās, kakao un cukura maisījumā vai kā citādi. Taču lieliski garšos arī bez dekorēšanas!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja vēlies, gatavās konfektes vari rotāt, apviļājot sasmalcinātos riekstos, kokosa skaidiņās, kakao un cukura maisījumā vai kā citādi. Taču lieliski garšos arī bez dekorēšanas!

Sastāvdaļas:

Melnā šokolāde (vismaz 70% kakao) 2 tāfelītes 

Zemesriekstu sviests 5 ēdamkarotes

Kokosriekstu piens (piemēram, "I love eco") 4 ēdamkarotes

Brūnais cukurs 1/2 glāze vai pēc garšas

 

Gatavošana:

1) Salauz šokolādi gabalos un kopā ar pārējām sastāvdaļām liec nelielā katliņā vai metāla bļodiņā.

2) Šo trauku liec lielākā katlā, kurā ir uzkarsēts ūdens. Vāri ūdeni uz mazas uguns, līdz visas sastāvdaļas sakūst kopā. 

3) Izkusušo masu rūpīgi sajauc un liec ledusskapī dzesēties.

Reklāma
Reklāma

4) Kad masa atdzisusi tā, ka no tās var veidot bumbiņas, veido trifeles. 

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti