Ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūka. Vegāniska recepte

Ar gardu, vegānisku recepti, ko ieviest savā virtuvē, dalās jaunākais Rimi Gardēžu komandas eksperts, profesionāls pavārs, vegānisko un veģetāro ēdienu zinātājs Edgars Sanders.  

 

Vegānisks uzturs nebūt nenozīmē, ka jāatsakās no produktu un recepšu daudzveidības, garšu un tekstūru bagātības.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vegānisks uzturs nebūt nenozīmē, ka jāatsakās no produktu un recepšu daudzveidības, garšu un tekstūru bagātības.

Nepieciešams:

  • 80 g grauzdētu pekanriekstu;
  • 1 ēd. k. maltu linsēklu;
  • 3 ēd. k. ūdens;
  • 100 g mandeļu miltu;
  • 70 g kokosriekstu miltu;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsna sāls;
  • miza no 1/2 citrona;
  • 80 g cukura sīrupa;
  • 40 g rapšu eļļas;
  • 60 g ābolu biezeņa;
  • 2 āboli;
  • 250 g melleņu;
  • 250 g sojas produkta Yosoi persiku.

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Mazā bļodiņā sajauc linsēklas ar ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm, lai izveidojas lipīga masa.
  • Bļodā ber sasmalcinātus pekanriekstus, mandeļu un kokosriekstu miltus, šķipsnu sāls un citrona mizu.
  • Pievieno linsēklu masu, cukura sīrupu, rapšu eļļu un ābolu biezeni. Visu kārtīgi samaisi.
  • 18–20 cm kūkas formiņā ieklāj cepampapīru.
  • Drumstalu masu sadali divās daļās, vienu daļu izklāj kūkas formā aptuveni 1 cm biezumā.
  • Pa virsu liec mellenes un šķēlītēs sagrieztus ābolus un nosedz tos ar atlikušo drumstalu masu.
  • Cep cepeškrāsnī 170 grādos 30 minūtes. Pasniedz ar jogurtu.

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti