Ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūka. Vegāniska recepte
Ar gardu, vegānisku recepti, ko ieviest savā virtuvē, dalās jaunākais Rimi Gardēžu komandas eksperts, profesionāls pavārs, vegānisko un veģetāro ēdienu zinātājs Edgars Sanders.
Nepieciešams:
- 80 g grauzdētu pekanriekstu;
- 1 ēd. k. maltu linsēklu;
- 3 ēd. k. ūdens;
- 100 g mandeļu miltu;
- 70 g kokosriekstu miltu;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- šķipsna sāls;
- miza no 1/2 citrona;
- 80 g cukura sīrupa;
- 40 g rapšu eļļas;
- 60 g ābolu biezeņa;
- 2 āboli;
- 250 g melleņu;
- 250 g sojas produkta Yosoi persiku.
Pagatavošana:
- Mazā bļodiņā sajauc linsēklas ar ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm, lai izveidojas lipīga masa.
- Bļodā ber sasmalcinātus pekanriekstus, mandeļu un kokosriekstu miltus, šķipsnu sāls un citrona mizu.
- Pievieno linsēklu masu, cukura sīrupu, rapšu eļļu un ābolu biezeni. Visu kārtīgi samaisi.
- 18–20 cm kūkas formiņā ieklāj cepampapīru.
- Drumstalu masu sadali divās daļās, vienu daļu izklāj kūkas formā aptuveni 1 cm biezumā.
- Pa virsu liec mellenes un šķēlītēs sagrieztus ābolus un nosedz tos ar atlikušo drumstalu masu.
- Cep cepeškrāsnī 170 grādos 30 minūtes. Pasniedz ar jogurtu.