Bezē kūka ar apelsīniem
Iesaka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas
- 6 gab. / 220 g olas baltuma Rimi
- 300 g pūdercukura
- 2 ēd. k. ogu etiķa
- 2 ēd. k. kukurūzas cietes
Krēmam
- 6 olu dzeltenumi Rimi
- 2 ēd. k. kukurūzas cietes
- 120 g cukura Rimi
- 250 ml piena Rimi 3,5%
- 1,5 paciņas krēmsiera Ica
4 filēti apelsīni dekorācijai
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā. Ar mikseri
maksimālā ātrumā sakul olas baltumus, lēnām pievienojot
pūdercukuru. Jāputo vismaz 10 minūtes. Izmantojot koka vai
konditorejas lāpstiņu, iecilā cieti, tad etiķi. Izveido kūkas
formu, liec uz cepamā papīra. Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz
110 grādiem un cep kūku 1 stundu 50 minūtes. Atdzesē.
Tikmēr pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru, cieti un pienu
sildi ūdens peldē, līdz krēms sabiezē. Atdzesē. Saputo, pievienojot
krēmsieru. Dekorē ar apelsīna filejām.