Neceptā kūka Bonafe ar banāniem un putukrējumu
Ātri un vienkārši pagatavojams banānu gardums. Banoffee dzimtene ir Anglija, deserta nosaukums cēlies no vārdiem “banana” un “toffee”, tātad kūka no banāniem un angļu iecienītās īrisveidīgās karameles toffee. Latviešu saimnieces karameli veiksmīgi aizstāj ar vārīto iebiezināto pienu.
Sastāvdaļas:
- 2 paciņas Selgas cepumi
- 180 g sviests
- 500 ml bundža vārīts iebiezinātais piens (brūnais, biezais)
- 2 - 3 ēdamkarotes saldais krējums
- 1 tējkarote cukurs
- pustējkarote vaniļas cukurs
- 4-5 gab. banāni
- 50 g tumšā šokolāde
Pagatavošana:
Sasmalcina cepumus, pēc tam tos sajauc ar sviestu. Cepumu un sviestu masu ieber veidnē un izlīdzina. Liek ledusskapī uz 20 - 30 minūtēm, lai sacietē.
Kad pamatne sagatavojusies, tās iekšpusē vienmērīgi izlīdzina vārītu iebiezināto pienu un to pārklāj ar banānu šķēlītēm.
Saputo saldo krējumu, pakāpeniski pievienojot cukuru. Netaisa ļoti saldu, jo salds būs viss cits. Putukrējums noteikti stingri jāsakuļ, lai nav šķidrs.
Vārīto iebiezināto pienu ieklāj kūkas pamatnei pa virsu, pēc tam pa virsu izkārto sagrieztas banānu šķēlītes, kārtīgi noklājot visu virsmu. Ar karoti liek virs banāniem sakulto putukrējumu. Pa virsu uzber sarīvēto šokolādi vai kakao pulveri. Kūku pasniedz nekavējoties!
Banānu kūka ir gatava ēšanai.