Mīkstie šokolādes cepumi

Diezgan viegli pagatavojami cepumi, atliek tikai sajaukt visas sastāvdaļas un sarullēt bumbiņas!
Visglītāk bumbiņas izskatīsies, ja būs vairāk apviļātas pūdercukurā pirms cepšanas.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Visglītāk bumbiņas izskatīsies, ja būs vairāk apviļātas pūdercukurā pirms cepšanas.

Sastāvdaļas:

  • 200g brūnā cukura
  • 1 ēdamk. maltu linsēklu
  • 200g kakao pulvera
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 200ml izkausētas kokosriekstu eļļas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 200-250g miltu
  • 200ml mandeļu piena
  • pūdercukurs apviļāšanai

 

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

  • Izkausē kokosriekstu eļļu, to lej bļodā, pievieno cukuru un kārtīgi izmaisa.
  • Pievieno samaltās linsēklas, pienu (istabas temperatūrā), vaniļas cukuru. Atkal kārtīgi izmaisa.
  • Visam klāt iesijā miltus un kakao, pievieno šķipsnu sāls un cepamo pulveri. Maisa, līdz izveidojas mīkla, kura labi turās kopā. Ja nepieciešams, piesijā vēl mazliet miltus.
  • Ar karoti ņem nelielu mīklas daļu un rokās savirpina bumbiņu. To apviļā bļodā, kurā iebērts pūdercukurs.
  • Tā turpina veidot bumbiņas, apviļāt pūdercukurā. Tad liek uz cepampannas, kurā ieklāts cepampapīrs.
  • Bumbiņas cep aptuveni 12 minūtes, tad ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj vismaz 5 minūtes atpūsties, pirms noņem no pannas.

Svarīgi nepārcept, lai cepumi izdodas patīkami mīksti iekšpusē.