Mīkstie šokolādes cepumi
Diezgan viegli pagatavojami cepumi, atliek tikai sajaukt visas sastāvdaļas un sarullēt bumbiņas!
Sastāvdaļas:
- 200g brūnā cukura
- 1 ēdamk. maltu linsēklu
- 200g kakao pulvera
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- šķipsna sāls
- 200ml izkausētas kokosriekstu eļļas
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 200-250g miltu
- 200ml mandeļu piena
- pūdercukurs apviļāšanai
Pagatavošana:
- Izkausē kokosriekstu eļļu, to lej bļodā, pievieno cukuru un kārtīgi izmaisa.
- Pievieno samaltās linsēklas, pienu (istabas temperatūrā), vaniļas cukuru. Atkal kārtīgi izmaisa.
- Visam klāt iesijā miltus un kakao, pievieno šķipsnu sāls un cepamo pulveri. Maisa, līdz izveidojas mīkla, kura labi turās kopā. Ja nepieciešams, piesijā vēl mazliet miltus.
- Ar karoti ņem nelielu mīklas daļu un rokās savirpina bumbiņu. To apviļā bļodā, kurā iebērts pūdercukurs.
- Tā turpina veidot bumbiņas, apviļāt pūdercukurā. Tad liek uz cepampannas, kurā ieklāts cepampapīrs.
- Bumbiņas cep aptuveni 12 minūtes, tad ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj vismaz 5 minūtes atpūsties, pirms noņem no pannas.
Svarīgi nepārcept, lai cepumi izdodas patīkami mīksti iekšpusē.