Braunija batoniņi ar mandeļu miltiem. Recepte bez cepšanas!

Pavisam vienkārši - sajauc visas sastāvdaļas, izklāj veidnē un liec saldētavā sastingt. Šāds našķis uzmundrinās pat drūmajās dienās!
Ar virskārtas sastāvdaļām var variēt, pievienojot, piemēram, godži ogas vai kaltētas zemenes.

FOTO: Agnese Gabrāne

Ar virskārtas sastāvdaļām var variēt, pievienojot, piemēram, godži ogas vai kaltētas zemenes.

 

Sastāvdaļas:

  • ⅔ glāzes mandeļu miltu
  • 3 ēdamk. kakao pulvera
  • šķipsna sāls
  • 3-4 ēdamk. agaves sīrupa
  • ¼ glāzes kokosriekstu eļļas

Virskārtai:

  • 2 ēdamk. zemesriekstu sviesta
  • sauja dažādu riekstu (indijas rieksti, pekanrieksti, mandeles, lazdu rieksti utml.)
  • sauja tumšās šokolādes gabaliņu
  • 1 ēdamk. agaves sīrupa
  • tējkarote vaniļas cukura
  • šķipsna sāls
  • 1 ēdamk. kokosriekstu eļļas
  • pāris šķipsnas no ‘’Smalkais muslis'' vai jebkura cita mušļa
Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  • Traukā ber mandeļu miltus, kakao, šķipsnu sāls, izmaisa.
  • Pievieno agaves sīrupu un kokosriekstu eļļu, izmaisa.
  • Kakao masu izklāj kēksa veidnē, kurā ieklāts cepampapīrs un liek saldētavā uz 10 minūtēm.
  • Gatavo virskārtu: trauciņā liek zemesriekstu sviestu, riekstus un šokolādes gabaliņus, kokosriekstu eļļu, vaniļas cukuru, šķipsnu sāls un agaves sīrupu. Visu kausē ūdens peldē, reizē maisot.
  • No saldētavas izņem kakao masu un tai pāri lej atdzisušo zemesriekstu sviesta ‘’ glazūru''. Pāri pārkaisa smalko musli.
  • Liek saldētavā.
  • Izņem no saldētavas īsi pirms pasniegšanas.