Cepumu mājiņas ar biezpienu
Vairākām paaudzēm Selga bijis pirmais bērnības cepums. Pagatavo šo našķi arī savās mājās.

FOTO: Publicitātes foto
Lai pagatavotu 10 biezpiena mājiņas nepieciešams:
350 g biezpiena (derēs gan 9%, gan 0,5%, bet svarīgi, lai tāds mazāk graudains)
240 ml saldā krējuma
250 g marmelādes
50 g cukura
vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts
30 gab. Selga Klasika cepumu
+ 50 g tumšās šokolādes gatavo mājiņu apliešanai
Pagatavošana:
- Lielā bļodā ber biezpienu, pievieno saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu un ar mikseri kuļ, līdz izveidojusies bieza masa.
- Marmelādi sagriež mazos kriksīšos un ar karoti iemaisa biezpiena masā.
- Rokā paņem divus cepumus, starp tiem liek ēdamkaroti pagatavotās masas, tad virspusē liek trešo cepumu un mājiņu liek uz šķīvja.
- Karsta ūdens tvaikos liek bļodiņu ar gabaliņos salauztu šokolādi, to izkausē un ar ēdamkaroti pārlej pagatavotās mājiņas.
Recepte no: Našķoties Zane
