Kārtainā Selga šokolādes cepumu biezpienkūka
Vairākām paaudzēm Selga bijis pirmais bērnības cepums. Pagatavo šo našķi arī savās mājās.
Sastāvdaļas:
400 g šokolādes cepumu Selga Klasika
1 kg biezpiena
500 ml saldā krējuma
200 g cukura
150 g marmelādes
Mellenes
Zemenes
Kazenes
Avenes
Kausēta šokolāde vai šokolādes mērce
Piparmētra
Pagatavošana:
- Saldo krējumu sakuļ līdz putukrējuma konsistencei.
- Biezpienu samaisa ar cukuru un iemaisa tajā saldo krējumu un mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi.
- Cepumus kārto taisnā šķīvī vai uz paplātes.
- Pārklāj ar biezpiena masu. Pārklāj ar cepumiem un tā turpina, kamēr sastāvdaļas beigušās.
- Pēdējā kūkas kārta ir biezpiena masa, kuru pārlej ar izkausētu šokolādi vai šokolādes mērci un rotā ar ogām.
- Atdzesē ledusskapī 12 stundas un tad pasniedz.