Ievārījuma un smalcināto auzu cepumi

Katrs ēst gatavošanas entuziasts idejas veselīgo auzu pārslu izmantošanai maltītēs atrod citā veidā. “Instagram” recepšu konta “druskuapstajies” autore Elizabete Dzierkale stāsta, ka viņa iedvesmu ikdienā savā uzturā iekļaut šos graudaugus rod, apvienojot omes izcilās receptes ar modernām gatavošanas tendencēm un produktiem.
Ēst vairāk auzu pārslu – daudzās ģimenēs ir šāda apņemšanās, mēģinot iekļaut uzturā šo superproduktu, taču tas ne vienmēr veiksmīgi izdodas. Pielietojot mazliet radošuma, auzu pārslas varam pārvērst oriģinālos un gardos ēdienos, no kuriem būs grūti atteikties!

FOTO: Publicitātes foto

Ēst vairāk auzu pārslu – daudzās ģimenēs ir šāda apņemšanās, mēģinot iekļaut uzturā šo superproduktu, taču tas ne vienmēr veiksmīgi izdodas. Pielietojot mazliet radošuma, auzu pārslas varam pārvērst oriģinālos un gardos ēdienos, no kuriem būs grūti atteikties!

 

Tev vajadzēs:

  • 100 gramus “Herkuless” smalcināto pilngraudu auzu;
  • 100 gramus “Herkuless” augstākā labuma kviešu miltu;
  • 100 gramus cukura;
  • 120 gramus sviesta;
  • 1 olu;
  • Iecienītāko ievārījumu dekorēšanai.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauc smalcinātās auzas, izsijātus kviešu miltus, olu, cukuru un mīkstu sviestu (istabas temperatūrā);
  2. 2/3 masas klāj uz cepešpannas, atlikušo daļu ievieto saldētavā;
  3. Kad masa uz cepešpannas izlīdzināta, virsū klājam kārtu ar iecienītāko ievārījumu;
  4. Pēc 15 minūtēm izņemam no saldētavas atlikušo masu, pārklājam ievārījumu;
  5. Cep 200 grādos aptuveni 40 minūtes.