Ogu groziņš ar saldējumu
Īsti kārumnieki arī starp svētkiem našķējas. “Rimi Bērniem” garšas eksperts Normunds Baranovskis dalās ar viegli pagatavojama un atsvaidzinoša deserta recepti.
Sastāvdaļas:
(2 personām)
- 2 loksnes (200 g) kārtainās mīklas
- 4 ēdamkarotes saldētu ogu (pēc izvēles)
- 1 ēdamkarote cukura
- 1/2 ēdamkarote mannas vai miltu
- 1 ola
Pasniegšanai:
- 2 vai vairākas bumbas saldējuma
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem režīmā ar ventilatoru.
Mīklu 2–3 minūtes atlaidina istabas temperatūrā, tad loksni pārgriež uz pusēm. Divas puses liek pannā uz cepamā papīra un apsmērē ar sakultu olu, pārējās divas sadala četrās vienādās strēmelēs – pārgriež gareni uz pusēm un divas pusītes vēl uz pusēm. Mīklas gabalus uz apsmērētā kvadrāta liek tā, lai izveidojas groziņš.
Sajauc ogas ar cukuru un mannu un liek groziņam pa vidu. Cep cepeškrāsns priekšpēdējā plauktā no apakšas 15–20 minūtes.
Groziņus pasniedz siltus ar aukstu saldējumu.