Šokolādes cepumu mājiņas ar ogu-zefīra krēmu

Jau visiem labi zināmā cepumu mājiņa, bet šoreiz ar jaunu "odziņu".
Selgas šokolādes cepumu mājiņas ar ogu-zefīra krēmu.

FOTO: Publicitātes foto

"Selgas" šokolādes cepumu mājiņas ar ogu-zefīra krēmu.

Sastāvdaļas ogu-zefīra krēmam:

  • 2 pakas šokolādes cepumi "Selga"
  • 200 g vaniļas zefīri "Laima"
  • 350 ml skābs krējums
  • 200 g svaigas ogas (avenes un mellenes)
  • 20 g želatīna

 

Dekoram:

  • 3 ēd. k. pistāciju kodoli
  • 90 g baltās šokolādes
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

  1. Gatavo zefīra - ogu krēmu. Želatīnu ber bļodiņā, pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un atstāj uzbriest 5-7 minūtes. Pa to laiku zefīrus sagriež nelielos kubiņos, ber bļodā. Pievieno skābo krējumu, ogas un apmaisa. Izkausē želatīnu karsta ūdens peldē, iemaisa krēmā un bļodu liek ledusskapī uz stundu.
  2. Izņem no ledusskapja krēmu. Veido mājiņas. Uz apakšējā šokolādes cepuma uzliek aptuveni 2 ēdamkarotes krēma. Cepumu atstutē vienā malā un uzliek vēl pildījumu. Tad uzliek trešo cepumu un caur sāniem aizpilda mājiņu pilnu ar krēmu. Sānus nolīdzina ar aukstā ūdenī saslapinātu nazi.
  3. Sagatavotās mājiņas liek ledusskapī. Pa to laiku sasmalcina pistācijas. Balto šokolādi salauž gabaliņos liek bļodiņā un izkausē karsta ūdens peldē.
  4. Katru mājiņu pārlej ar izkausēto šokolādi un dekorē ar pistāciju drumstalām. Līdz pasniegšanai mājiņas liek ledusskapī vismaz uz 2-3 stundām vai uz visu nakti.

Saistītie raksti