Šokolādes cepumu mājiņas ar ogu-zefīra krēmu
Jau visiem labi zināmā cepumu mājiņa, bet šoreiz ar jaunu "odziņu".
Sastāvdaļas ogu-zefīra krēmam:
- 2 pakas šokolādes cepumi "Selga"
- 200 g vaniļas zefīri "Laima"
- 350 ml skābs krējums
- 200 g svaigas ogas (avenes un mellenes)
- 20 g želatīna
Dekoram:
- 3 ēd. k. pistāciju kodoli
- 90 g baltās šokolādes
Pagatavošana:
- Gatavo zefīra - ogu krēmu. Želatīnu ber bļodiņā, pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un atstāj uzbriest 5-7 minūtes. Pa to laiku zefīrus sagriež nelielos kubiņos, ber bļodā. Pievieno skābo krējumu, ogas un apmaisa. Izkausē želatīnu karsta ūdens peldē, iemaisa krēmā un bļodu liek ledusskapī uz stundu.
- Izņem no ledusskapja krēmu. Veido mājiņas. Uz apakšējā šokolādes cepuma uzliek aptuveni 2 ēdamkarotes krēma. Cepumu atstutē vienā malā un uzliek vēl pildījumu. Tad uzliek trešo cepumu un caur sāniem aizpilda mājiņu pilnu ar krēmu. Sānus nolīdzina ar aukstā ūdenī saslapinātu nazi.
- Sagatavotās mājiņas liek ledusskapī. Pa to laiku sasmalcina pistācijas. Balto šokolādi salauž gabaliņos liek bļodiņā un izkausē karsta ūdens peldē.
- Katru mājiņu pārlej ar izkausēto šokolādi un dekorē ar pistāciju drumstalām. Līdz pasniegšanai mājiņas liek ledusskapī vismaz uz 2-3 stundām vai uz visu nakti.