Šokolādes, karameles un brūkleņu kārtojums
Padari svētku galdu skaistu ar Selgas cepumu kārtojumu.
Sastāvdaļas:
- 360 g “Selga” šokolādes cepumu
- 200 g krēmsiera
- 200 g saldā krējuma
- 200 g brūkleņu
- 80 g pūdercukura
- ½ vaniļas pāksts
- ¼ tējkarotes kardamona
Karamelei:
- 150 g cukura
- 100 g saldā krējuma
- 60 g sviesta
- šķipsna sāls
Pagatavošana:
- Pagatavo karameli. Katlā uzkarsē saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Liek uz pannas kausēties cukuru, taču to nekādā gadījumā nedrīkst maisīt. Kausē uz vidēji mazas liesmas. Kad cukurs sāk kust, noņem pannu no uguns un mierīgi pakustina to pa labi un pa kreisi, liek atpakaļ uz uguns. Kad cukurs izkusis, palēnām pievieno saldo krējumu un visu samaisa. Kad iegūta viendabīga masa, lej bļodā. Pievieno aukstu sviestu un iemaisa to, pieliek šķipsnu sāls. Noliek malā atdzist.
- Cepumus sasmalcina.
- Krēmsieru saputo ar pūdercukuru, vaniļas sēkliņām un kardamonu. Kad iegūta viendabīga masa, tai pievieno saldo krējumu un saputo gaisīgu krēmu.
- Glāzītēs vai lielākā traukā liek cepumu kārtu, tai pa virsu krēmu, karameli un odziņas, atkārto, kamēr sastāvdaļas beigušās. Dekorē ar brūklenēm.
Šo recepti iespējams apskatīt šeit.
Vairākām paaudzēm Selga bijis pirmais bērnības cepums. Visticamāk, tā bijis arī Tev.