Šokolādes un cepumu gardums

Pārsteidz viesus ar neierastu gardumu no Selgas cepumiem.
Šokolādes un Selgas cepumu gardums.

FOTO: Publicitātes foto

Šokolādes un "Selgas" cepumu gardums.

Sastāvdaļas 10 porcijām:

  • 180 g “Selga” cepumu ar iebiezināto pienu
  • 300 g tumšās šokolādes
  • 300 g saldā krējuma
  • 1–2 ēdamkarotes smalkā cukura

 

Pagatavošana:

  1. Cepumus sadrupina. Tumšo šokolādi sakapā smalkos gabaliņos un liek bļodā.
  2. Katliņā ielej saldo krējumu, tam pievieno cukuru. Cukura daudzums atkarīgs no tumšās šokolādes rūgtuma. Saldo krējumu karsē līdz pirmajiem burbulīšiem.
  3. Saldo krējumu lej virsū šokolādei bļodā, to pārklāj ar pārtikas plēvi, ļauj tai izkust un neaiztiek apmēram 1–2 minūtes. Ņem nost plēvi un sāk maisīt, līdz iegūta viendabīga masa.
  4. Atliek apmēram 50 g šokolādes masas citā bļodiņā. Pārējai šokolādei pievieno cepumus un iemaisa tos. Šokolādes cepumu masu liek sagatavotā pannā, maigi piespiež, pa virsu lej atliktos 50 g šokolādes masas, nolīdzinot kūku. Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām.
  5. Dekorē ar “Selga” cepumi un sāļie zemesrieksti piena šokolādē.

 

Šo recepti iespējams apskatīt šeit.

 

Vairākām paaudzēm Selga bijis pirmais bērnības cepums. Visticamāk, tā bijis arī Tev.

Saistītie raksti