Šokolādes un cepumu gardums
Pārsteidz viesus ar neierastu gardumu no Selgas cepumiem.
Sastāvdaļas 10 porcijām:
- 180 g “Selga” cepumu ar iebiezināto pienu
- 300 g tumšās šokolādes
- 300 g saldā krējuma
- 1–2 ēdamkarotes smalkā cukura
Pagatavošana:
- Cepumus sadrupina. Tumšo šokolādi sakapā smalkos gabaliņos un liek bļodā.
- Katliņā ielej saldo krējumu, tam pievieno cukuru. Cukura daudzums atkarīgs no tumšās šokolādes rūgtuma. Saldo krējumu karsē līdz pirmajiem burbulīšiem.
- Saldo krējumu lej virsū šokolādei bļodā, to pārklāj ar pārtikas plēvi, ļauj tai izkust un neaiztiek apmēram 1–2 minūtes. Ņem nost plēvi un sāk maisīt, līdz iegūta viendabīga masa.
- Atliek apmēram 50 g šokolādes masas citā bļodiņā. Pārējai šokolādei pievieno cepumus un iemaisa tos. Šokolādes cepumu masu liek sagatavotā pannā, maigi piespiež, pa virsu lej atliktos 50 g šokolādes masas, nolīdzinot kūku. Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām.
- Dekorē ar “Selga” cepumi un sāļie zemesrieksti piena šokolādē.
Šo recepti iespējams apskatīt šeit.
Vairākām paaudzēm Selga bijis pirmais bērnības cepums. Visticamāk, tā bijis arī Tev.