Biezpiena krēms ar banāniem un ingveru
Deserts, kas pilnvērtīgi aizvietos kādu no ēdienreizēm. Īpaši, ja tas papildināts ar ogām vai citiem sezonas vitamīnu avotiem.
Vajadzēs:
(4 personām)
- ½ kg biezpiena
- 150 ml piena
- 2 nogatavojušos banānus
- 30 g sarīvētas šokolādes
- 1–2 paciņas vaniļas cukura
Sīrupam:
- 20 g smalki sarīvēta ingvera
- 60 g cukura
- 1 liela laima miziņa un sula
- 150 ml ūdens
Gatavošana
- Mazā panniņā uzvāra ingveru kopā ar laima sulu un rīvētajām miziņām, kā arī cukuru un ūdeni.
- Uz straujas uguns turpina vārīt, līdz šķidrums samazinās uz pusi, tad Izkāš caur sietiņu un mazliet atdzesē.
- Pusotru banānu ar dakšiņu saspaida un rūpīgi sakuļ ar biezpienu, vaniļas cukuru un pienu. Pārlej ar sīrupu un izcilā.
- Pirms pasniegšanas atlikušo banāna pusi sagriež šķēlītēs un kopā ar rīvēto šokolādi izrotā krēmu.