Biezpiena krēms ar banāniem un ingveru

Deserts, kas pilnvērtīgi aizvietos kādu no ēdienreizēm. Īpaši, ja tas papildināts ar ogām vai citiem sezonas vitamīnu avotiem.
Krēmu vari papildināt arī ar ogām – zemenēm, avenēm, kazenēm

FOTO: Shutterstock.com

Krēmu vari papildināt arī ar ogām – zemenēm, avenēm, kazenēm

Vajadzēs:

(4 personām)

 

  • ½ kg biezpiena
  • 150 ml piena
  • 2 nogatavojušos banānus
  • 30 g sarīvētas šokolādes
  • 1–2 paciņas vaniļas cukura
     

Sīrupam:

Reklāma
Reklāma
  • 20 g smalki sarīvēta ingvera
  • 60 g cukura
  • 1 liela laima miziņa un sula
  • 150 ml ūdens

 

Gatavošana

  1. Mazā panniņā uzvāra ingveru kopā ar laima sulu un rīvētajām miziņām, kā arī cukuru un ūdeni.
  2. Uz straujas uguns turpina vārīt, līdz šķidrums samazinās uz pusi, tad Izkāš caur sietiņu un mazliet atdzesē.
  3. Pusotru banānu ar dakšiņu saspaida un rūpīgi sakuļ ar biezpienu, vaniļas cukuru un pienu. Pārlej ar sīrupu un izcilā.
  4. Pirms pasniegšanas atlikušo banāna pusi sagriež šķēlītēs un kopā ar rīvēto šokolādi izrotā krēmu.

Saistītie raksti