Jogurta siera kūka ar mellenēm

Krēmīga un atsvaidzinoša, īsti piemērota vasaras svinēšanai. Viegli pagatavojama, turklāt cepama dziļākā taisnstūra plātē, līdz ar to pavisam vienkārši sagriežama. Svaigu vai saldētu melleņu vietā vari ņemt citas ogas, piemēram, brūklenes vai upenes.
Ogu laika gardums.

FOTO: Shutterstock.com

Ogu laika gardums.

Vajadzēs:

  • 300 g svaigā siera ricotta
  • 300 g dabīgā grieķu jogurta
  • 200 g cepumu, smalki sadrupinātu
  • 175 g sviesta, mīksta
  • 170 g brūnā cukura
  • 100–120 g melleņu
  • 3 olas
  • 1 citrons, rīvēta miziņa
  • 2 ēd.k. miltu

 

Pagatavošana 

Reklāma
Reklāma

60 min. 10 porcijas
 

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Izoderē ar cepampapīru dziļāku cepamplāti (20 x 30 cm), viegli iesmērē ar sviestu.
  2. Rūpīgi sajauc cepumu drupačas ar sviestu. Liek to cepamplātē, izlīdzina un pieblīvē. Liek uz 15 minūtēm ledusskapī.
  3. Bļodā sajauc jogurtu, olas, svaigo sieru, miltus un citrona miziņu. Ja ir vēlme, var piejaukt daļu ogu, taču jāņem vērā, ka sulīgākas ogas siera kūkas masu padarīs šķidrāku un nāksies ilgāk cept. Labāk darīt tā: siera masu uzklāj uz cepumu un sviesta pamatnes. Liek cepties 30–35 minūtes, līdz virsiņa ir jauki brūngana.
  4. Atdzesē, sagriež gabalos, pārkaisa ar ogām un pasniedz.