Kabaču braunijs
Šī recepte ir īsts glābiņš, ja kabaču raža gadījusies branga un nav, kur likt šos dārzeņus.
Vajadzēs:
(10 porcijām)
- 330 g kabača
- 200 g cukura
- 110 g miltu
- 100 g pilngraudu miltu
- 5–6 ēdk. eļļas
- 2 tējk. kakao pulvera
- 1,5 tējk. sodas
- 1 tējk. sāls
Pagatavošana
- Rupji sarīvē kabaci un atstāj uz brīdi, lai atsulojas.
- Sajauc miltus (pilngraudu milti braunijam piešķir piesātinātāku garšu), cukuru, eļļu, kakao, kabačus. Mīkla sākumā nav elastīga, taču, pievienojot kabačus un kārtīgi samaisot, tā kļūst elastīga.
- Pievieno sāli un sodu, atstāj uz 5 minūtēm – lai soda izreaģē; citādi braunijs vēlāk garšos pēc sodas. Ja mēdz tā darīt, sodu vari dzēst arī ar etiķi.
- Mīklu ielej ietaukotā formā, cep 180–200 grādos 30 minūtes.